Emerald Diamond – klassisk men moderne

Emerald Diamond er en spilleautomat av den tradisjonelle sorten. Den har bare tre hjul, og bare en gevinstlinje. Men det er veldig mange som liker disse klassiske spillene, og dette er virkelig en vellaget automat. Den klarer til og med å by på både jokere og omspinn, og toppgevinsten er relativt høy for et såpass enkelt spill. Utbetalingsprosenten er også høy, men ettersom spillet bare har en gevinstlinje, må du forvente at det tar noen spinn før du vinner noe. Red Tiger Gaming står bak spillet.

Klassisk utforming

Spillskjermen er formet for å ligne på en fysisk spilleautomat. Det er tre hjul i spillet, og bare en gevinstlinje, som går horisontalt over midten av hjulene. Når hjulene står stille, høres stemmer og spillyder i bakgrunnen, som om du var i ekte casino. Men det spilles en enkel melodi når hjulene spinner. Automaten har autospinn og turbospinn, hvis du vil ha det enkelt, eller hvis du har det travelt. Du kan velge 10-100 spinn som spille av seg selv, og programmere ulike innstillinger under autospinnene. Du velger fra 0,10 til 100 i totalinnsats per runde. Det er veldig praktisk at utbetalingstabellen er synlig øverst på skjermen hele tiden, slik at du slipper å lete for å finne ut hvordan du vinner, og hvor mye hver symbolkombinasjon gir deg i gevinst. Alle gevinster er oppgitt i hvor mange ganger innsatsbeløpet du vinner.

Kjente symboler

Symbolene vil også være kjente for spillere som liker klassiske automater. Her er det 7-tall, barsymboler og kirsebær, men spillet har også noen spesialsymboler, i form av blå og grønne diamanter. Det er enklest å danne gevinstrekker med kirsebær, ettersom bare ett kirsebær gir gevinst. Da vinner du 1x innsatsen, altså pengene tilbake for det aktuelle spinnet. To kirsebær gir 2x innsatsen, mens tre kirsebær gir 5x innsatsen. De andre symbolene gir bare gevinst for tre like. Barsymbolet finnes i tre farger; gult, grønt og blått. Tre blå barsymboler gir deg 15x innsatsen, tre grønne er verdt 25x innsatsen, og tre gule deler ut 40x innsatsen. Du kan også få gevinst for en kombinasjon av tre barsymboler, altså barsymboler i ulike farger. Da vinner du 10x innsatsen. Tre 7-tall gir deg 80x innsatsen.

Spesialsymboler i form av diamanter

Selv om spillet er enkelt, byr det på spesialsymboler og omspinn. Smaragddiamanten, som er grønn, fungerer både som joker og multiplikator, og gir deg et omspinn. Et omspinn er det samme som et gratisspinn, ettersom du ikke trenger å betale for dette spinnet. Omspinn spilles med den samme innsatsen som du hadde innstilt da spinnet ble vunnet. Vinnerkombinasjoner som inneholder smaragdjoker gir 2x multiplikator, altså dobbel gevinst, så dette symbolet er dobbelt verdifullt.

Den blå diamanten er også en joker og erstatter andre symboler, bortsett fra smaragddiamanten. Det er uvanlig at slike klassiske spill har jokere, men dette spillet har altså to av dem. Alle blå diamanter låser seg fast og utløser et omspinn, men de gir deg ingen multiplikator, slik den grønne diamanten gjør. Tre blå diamanter gir deg 800x innsatsen, som er den nest største gevinsten. Ellers erstatter smaragddiamanten og den blå diamanten alle symboler på følgende måte: 1 joker + 1 kirsebær teller som 2 kirsebær. 2 jokere + ethvert symbol, eller 1 joker + 2 like symboler teller som 3 like. En enkelt joker kan ikke erstatte kirsebær for å gi gevinst for 1 kirsebær.

Smaragddiamanten kan erstatte alt unntatt blå diamanter. Den dobler utbetalingene fra gevinsttabellen, låser seg fast, og gir deg et omspinn. Tre smaragddiamanter betaler 1000x innsatsen i gevinst, og dette er toppgevinsten i spillet. 2x multiplikator gjelder ikke for utbetaling med 3 blå diamanter, tre smaragddiamanter eller tre blandede blå/grønne diamanter. Den teoretisk største multiplikatoren i spillet er 1500.

Enkel men med overraskelser

Emerald Diamond tilhører de mer enkle spilleautomatene, og har bare 3 hjul og en gevinstlinje. Likevel er spillet mer moderne enn mange spill i denne kategorien, for spillet har to jokersymboler og deler ut multiplikatorer og omspinn. Det er veldig uvanlig i klassiske spilleautomater. Omspinnene gir deg ekstra vinnersjanser, uten at det belaster spillerkontoen din. Begge jokerdiamantene kan erstatte andre symboler, og hjelper deg dermed å vinne. De gir deg omspinn med låste jokere, og den grønne diamanten dobler alle gevinster.

Spillets enkle oppbygning gjør det perfekt for nye spillere, og for de som elsker det klassiske. Men ekstrainnslagene gjør at spillet også kan appellere til andre typer spillere. Utbetalingsprosenten er 96,08 %, men utbetalingsfrekvensen er ganske lav, så her gjelder det å være tålmodig. Spill gjerne med autospinn, og sørg for å spille mange runder på rad, for å ha best sjanse til å vinne tilbake mest mulig av innsatsen. Men skulle du vinne en av de store gevinstene, vil det gå raskt å vinne tilbake det tapte, ettersom du kan få inntil 1500x innsatsen i teoretisk maksimumsgevinst.