Tiki Tumble – nudging wilds og multiplikatorer

Tiki Tumble fra Push Gaming handler om en hemmelighetsfull øy. Mystiske statuer står i bakgrunnen, og du ser også aktive vulkaner og palmer. Lydbildet inkluderer trommer og eksotiske fugler, så det er ingenting å si på stemningen. Grafikken er vellaget. Hovedbonusen i spillet er såkalte nudging wilds. Nudgefunksjoner finnes på flere spilleautomater, men det spesielle her er at det er jokersymbolene som hopper gradvis nedover skjermen over flere spinn. Jokersymbolene er dessuten stablet, så de kan dekke mange felter på hjulet samtidig. RTP er 96,5 %, så her kan du forvente brukbart med gevinster.

Til alle plattformer

Tiki Tumble kan spilles på alle typer skjermer, som er forventet av et nytt spill. Du kan altså ta med deg spillet på mobilen når du er på farten, eller spille hjemme på pc for å få et ekstra stort skjermbilde. Drøm deg bort til Stillehavet på 5×4 symbolfelter og 20 gevinstlinjer. Totalinnsatsen per spinn er fra 2 kroner til 1000 kroner. Det er ikke nødvendig å justere antall linjer, eller velge verdien på innsatsmyntene. Bare klikk deg fram til den totalinnsatsen som passer. Du har 12 innsatsnivåer å velge blant. Turbospinn og autospinn kan benyttes hvis du liker og spille mange runder.

Masker og edelsteiner

Temasymbolene er masker i forskjellige farger. De passer fint sammen med de mystiske steinfigurene i bakgrunnen, og kommer i fargene rosa, oransje, blått og grønt. De mindre gevinstene får du utdelt av edelsteiner. Tre på rad av et symbol betyr at du får gevinst. Hvor stor gevinsten er, kan du enkelt sjekke i gevinsttabellen, eller du kan bare følge med på skjermen når du vinner en gevinst.

Det er også to spesialmasker. De er gullfarget, og dekorert med steiner. En maske har røde steiner, og dette er jokersymbolet, som kan erstatte et hvilket som helst grunnsymbol. Jokermaskene ligger alltid flere oppå hverandre, men det er selvsagt ingen garanti for at du får en hel stabel på skjermen samtidig. Men her kommer nudgefunksjonen inn i bildet. Nugde betyr at et hjul beveger seg et hakk nedover. I dette spillet skjer det dersom minst et jokersymbol lander på et av de tre øverste feltene på et hjul. Da vil de andre hjulene spinne som vanlig under påfølgende spinn, mens hjulet med jokersymbol(er) vil hoppe et hakk nedover per spinn. Dette er ikke gratisrunder. Du må betale for spinn med nudging wilds, men funksjonen betyr at du kan få mange spinn på rad med jokere på skjermen. For hjul med jokere fortsetter å hoppe et og et trinn nedover per spinn, helt til det ikke er flere jokere igjen på skjermen. Dukker det opp flere jokere mens dette skjer, fortsetter innslaget videre.

Gratisspinn

Tiki Tumblehar også tradisjonelle gratisspinn. Den andre spesialmasken i spillet er gullmasken som er pyntet med blå steiner. Den kan ikke bli erstattet av en joker, så du trenger alltid minst tre scattermasker for å komme til gratisspinnene. Her lokker spillet med multiplikatorer under alle runder, og den fortsetter å vokse hele veien. Det er dessuten mulig å starte med en multiplikator allerede fra første spinn, hvis du får fire eller fem scattermasker på skjermen når spinnene vinnes. Da er du sikret 2x eller 3x multiplikator, alt etter antall scattere. Tre scattere gir deg ingen multiplikator på første spinn, men multiplikatoren økes 1x for hvert gratisspinn, så gevinstene blir gradvis større.

Du starter ikke med et bestemt antall gratisspinn. I stedet dekkes hjul 2 og 4 med jokere, og disse hopper gradvis nedover, som i grunnspillet. Gratisspinnene pågår helt til siste joker forsvinner fra skjermen. Så hvis du får nye jokere underveis, øker antallet gratisspinn, og det samme gjør multiplikatoren. Det finnes ingen øvre grense, så kryss fingrene for at det dukker opp mange jokere underveis.

Jokerinnslaget er spennende

Nudging wilds gir Tiki Tumble det lille ekstra som skal til for å skille seg ut. Spill som klarer å være litt originale er spennende, og her har du en morsom funksjon som aktiveres både under grunnspillet og under gratisspinnene. Jokere er ekstra velkomne fordi de kan bli på skjermen under flere påfølgende spinn. Og selv om du må betale vanlig pris for grunnspinn med nudging wilds, vil disse spinnene likevel være lønnsomme, ettersom de kan øke vinnersjansene dine. Gratisspinnene er enda mer lønnsomme, for her kan multiplikatoren bli veldig stor. Push Gaming har ikke satt noen grense for hvor stor multiplikator du kan vinne, så jo lenger ut i gratisspinnrunden du vinner, desto mer verdifull er gevinsten. Du kan til og med starte første spinn med 3x multiplikator, dersom du får fem scattere når gratisspinnene utløses.

Lengter du til tropiske øyer, så er dette et fint spill. Det er tilgjengelig til alle plattformer, og minsteinnsatsen er helt grei. Det samme gjelder for utbetalingsprosenten, som ligger på 96,5 %. Temaet i spillet burde passe for alle, og spillfølelsen er også bra.