Ozwin’s Jackpot – spillet for alle som elsker jackpoter

Såkalte progressive jackpoter kan vokse seg kjempestore, og i spilleautomaten Ozwin’s Jackpots fra Yggdrasil, er det hele 5 slike jackpoter. De minste jackpotene er selvsagt ikke så veldig store, men de største kan komme opp i betydelige summer. Spillet er fra 2018, med fin grafikk og et bra tema. Du møter er ung magiker ved navn Ozwin. Han er fortsatt under opplæring, og navnene på jackpotene viser noen av stadiene han må gjennom for å bli en fullt utdannet magiker. RTP på 96,7 % er svært bra, og utbetalingsfrekvensen er heller ikke verst. Så du kan forvente mange gevinster underveis.

Intern jackpot og progressive jackpoter

Spillskjermen er bygd opp av 5×3 symboler, og spillet har 20 innsatslinjer. Her er det altså snakk om et vanlig spilloppsett, men hvis du tar en titt øverst på skjermen, oppdager du de fem progressive gevinstene. Verdien av disse vil endres, for jo flere som satser penger på automaten, desto mer vokser jackpotene. Hvis noen vinner en jackpot, starter dem på minsteverdien igjen. For ingen av jackpotene starter helt på null, så selv om samme gevinst går ut to ganger innen kort tid, vil du alltid få et minstebeløp i gevinst.

Spillets indre jackpot, altså den største gevinsten som ikke er progressiv, er 160 000 mynter. Verdien av de utbetalte myntene er den samme som verdien som var innstilt da du vant. Myntverdiene starter på 0,01, og går til 2,00. De 20 linjene betyr at hvert spinn spilles med 20 mynter i innsats, slik at minstebeløpet per spinn er 0,20, mens maksimumsbeløpet per spinn er 40 mynter.

Spillets symboler

Spillet har både gevinstgivende og gevinstløse symboler. Ozwin dukker selvsagt opp blant de gevinstgivende symbolene. Andre symboler som gir gevinst i spillet er amuletter, ugler og eliksirer, samt symboler av kløver, spar, ruter og hjerter. Tre på rad, fra venstre langs en gevinstlinje, sikrer deg utbetaling. Uglen gir størst gevinst, og sjekk gjerne utbetalingstabellen dersom du lurer på hvor mye du kan vinne med de ulike symbolene.

Gevinstløse symboler

Spillets krystaller og krystallkuler deler ikke ut egne gevinster. I stedet kan de utløse spesialinnslag. Alle krystaller du får under en spillrunde plasseres i de tomme feltene øverst på spillskjermen. Krystallene kommer i ulike varianter, og det trengs totalt fem identiske krystaller for å utløse jackpotrunden. Jackpotrunden består av gratisspinn, der du samtidig har sjansen til å vinne en jackpot.

I jackpotrunden gjelder det å sanke med seg røde krystallkuler. Du trenger minimalt 5 av dem for å få en jackpot. Antall kuler du samler er ikke avgjørende for hvilken jackpot du vinner, for dette avgjøres tilfeldig av spillet. Hvis du aktiverte jackpotrunden gjennom å samle krystaller, deles den første jackpotkulen ut allerede før du starter spinnene. Skulle du ikke klare å samle 5 kuler, er det likevel mulig å få store gevinster i jackpotrunden, for alle gratisrunder gir deg tredoble utbetalinger.

Den andre måten å vinne gratisspinn på, er gjennom å få blå krystallkuler. Du belønnes med 10 gratisspinn, og dersom du får 4 eller flere kuler på skjermen, vanker det dessuten en gevinst.

Temabasert bonusspill

I tillegg til jackpotrunden, har automaten også en bonusrunde. Du aktiverer dette innslaget gjennom å få tre trolldomsbøker på skjermen. Får du mer enn tre bøker samtidig, vinner du både spinn og gevinst, og fem bøker på skjermen sikrer deg 10 000 mynter i bonus.

Når bonusspillet starter, fylles skjermen med 18 bøker. Klikk på dem for å vinne enten penger eller krystaller. I hver eneste bok kan det skjule seg maksimalt 1000 mynter, og du fortsetter å klikke fram til en ond trylleformel kommer fram. Da legges alle mynter sammen for å gi deg gevinst. Krystallene blir selvsagt lagt i de tomme feltene, og kan hjelpe deg å utløse jackpotrunden.

Jackpoter som hovedattraksjon

Jackpotene er de høyeste gevinstene i dette spillet, men Ozwin’s Jackpots klarer også å tilby andre spennende innslag, som vanlige gratisspinn og temabasert bonusspill. Bonusspillet kan hjelpe deg å samle nok krystaller til å aktivere jackpotrunden, samtidig som du kan vinne penger. Det er en fordel å aktivere jackpotspillet ved hjelp av krystaller, ettersom du da får din første jackpotkule før spillet begynner.

Ozwin’s Jackpots passer også for spillere som liker å benytte innsatsstrategier. Fire ulike strategier er allerede programmert inn i spillet, men det er selvsagt valgfritt om du vil benytte deg av dem. Gratisspinn spilles ikke med en innsatsstrategi, men med gjennomsnittsinnsatsen for den strategien som eventuelt var aktivert da du fikk gratisspinnene.

Grafikken og spillfølelsen er fin, og ekstrainnslagene skaper spenning underveis. Alle som liker jackpoter vil nok elske spillet, men utbetalingsprosenten er såpass høy at du ikke trenger å få jackpoter for å vinne fine beløp. Bonusspillet kan gi deg store gevinster, og du kan få scattergevinster på 10 000 mynter. Så det er mange muligheter til å sanke magiske belønninger underveis i spillet.