Fruity Friends – et spill med et gjennomført tema

Fruity Friends spilleautomat kan minne litt om de gamle fruktautomatene, men det er bare ved første øyekast. Du kommer raskt til å oppdage at dette spillet er moderne på alle måter. Noe av det første du legger merke til, er fruktenes personlighet og de morsomme animasjonene. Kortsymboler er et klassisk element i mange spill, men her er de fylt opp med frukt, slik at de egentlig passer fint inn. Spillet tar deg med til en frukthage. Bak hjulene ser du en eng, som også spiller en viktig rolle i bonusspillet. Ved hjulene står et frukttre, og til og med knappene er tilpasset temaet, ved at de ligner på fruktkasser og steiner som ligger på bakken. Fem om dagen er jo sunt å spise, og får du fem frukter på rad, kan dette også bli et lønnsomt spill.

Gevinstlinjer og innsats

Det er 25 utbetalingslinjer i spillet. Antallet linjer er valgfritt, så hvis du av en eller annen grunn ønsker å aktivere færre linjer, kan du enkelt gjøre det. Men ettersom du bare vinner på aktive linjer, vil færre aktive linjer bety færre vinnersjanser og lavere utbetalingsprosent. Ønsker du å spare penger, er det heller myntverdien du bør redusere, ikke antall utbetalingslinjer. Den laveste myntverdien er på bare 0,01 euro, og da koster ikke spillet mer enn 0,25 euro per spinn, selv om hver eneste linje er aktivert. Maksimumsverdien på myntene er 20 euro, altså totalt 500 euro per spinn. Den teoretisk minste innsatsen i spillet er 0,01 euro, men da spilles det bare med en aktiv linje, noe som gir veldig lave vinnersjanser. Utbetalingsprosenten er 93 %, forutsatt at det spilles med 25 gevinstlinjer.

Bli kjent med fruktene

Spillets sju fruktsymboler er hovedrolleinnehaverne. Du får gevinst for bare to appelsiner, ananas eller kirsebær på rad. Ellers må du ha minimum 3 like langs en gevinstlinje, og du vinner bare dersom det første symbolet i en rekke er plassert på hjul 1. I tillegg til fruktene, dukker det opp kortsymboler fylt med frukt. De viser bokstavene A, K, Q og J.

Du vinner mindre gevinster med kortsymboler, mens fruktene er mer rause når de deler ut gevinster. For fem mangoer vinner du hele 1000x innsatsen. Fem pærer gir en gevinst på 400x innsatsen, og fem sitroner gir deg 200x innsatsen.

Kirsebærene fungerer som jokere. De kan telle som enhver annen frukt, eller som et kortsymbol, men samtidig kan de dele ut gevinst hvis du får minst tre jokere på rad. Skulle du få fem kirsebær etter hverandre langs en aktiv gevinstlinje, belønnes du med toppgevinsten på 10 000x innsatsen. Jokersymbolet kan ikke telle som appelsin eller eple, for disse regnes som spesialsymboler.

Gratisspinn med flere jokere

Appelsinene er scattere, og med minst 2 av dem et eller annet sted på skjermen, får du en gevinst. Minst 3 appelsiner på skjermen betyr at du har vunnet gratisspinn. Antallet spinn du får avgjøres ved å klikke på en av fruktkurvene som presenteres. De kan skjule 10, 20 eller 30 spinn. Disse spinnene kan ikke gjenutløses, så scattere du får på skjermen under gratisspinnene kan bare dele ut bonuser. Det er ekstra mange jokersymboler på skjermen under gratisspinnene, og dermed blir det litt lettere å vinne.

Det ekstra morsomme i dette spillet, er at gratisspinnene spilles med helt egne symboler. I stedet for fruktsymboler kommer det fruktkasser med blader og stilker, som representerer de ulike fruktene. Og kassene som har terningprikker, fungerer som en erstatning for kortsymbolene.

Plukk nedfallsfrukt

Alle som har et frukttre vet at frukt kan falle ned. Nedfallsfrukten kan fortsatt være god, og i dette spillet får du plukket opp nedfallsfrukter under bonusspillet. Du aktiverer bonusspillet ved å få røde epler både på hjul 1 og 5 samtidig. Da kommer du til den åpne engen bak hjulene, der du får klikke og velge. Nedfallsfruktene kan belønne deg med trofeer. Hvert trofé er verdt 1x multiplikator. En av fruktene skjuler ordet Collect, og finner du det, er bonusspillet slitt. Det er ikke mulig å komme til bonusspillet under gratisspinnrunden.

Et fint tema

Fruity Friends er laget av NeoGames, og ble tilgjengelig i 2012. Spillet har ikke den aller høyeste utbetalingsprosenten, men fruktsymbolene er morsomme, og det er både gamle og nye elementer i spillet. Det er mulig å vinne inntil 30 gratisspinn om gangen, og de spilles med unike symboler, samtidig som symbolene holder seg til grunntemaet, som er frukt. Gratisspinnene kan ikke gjenutløses, men det er lettere å få gevinst under gratisrunden. Bonusspillet er også tilpasset frukttemaet, og det får spillet til å føles gjennomtenkt. Her kan du samle multiplikatorer og kan øke gevinsten din mange ganger. Du kan vinne hele 10 000x innsatsen som toppgevinst i spillet, og RTP er 93 %. I grunnspillet er det et gamblingspill som går ut på å gjette farge eller korttype. Så bli med ut i frukthagen i Fruity Friends spilleaut
omat.