Gems Odyssey – vinn på en litt annerledes måte

I Gems Odyssey er det juveler og verdifulle steiner som spiller hovedrollen. Dette passer selvsagt fint for et casinospill. Skjermen i dette spillet har 5 rader, slik at det er totalt 25 symboler på skjermen etter hvert spinn, og du forholder deg ikke til tradisjonelle gevinstlinjer. Her handler det i stedet om å samle identiske symboler i klynger. Men det er ikke nok å bare få en klynge med symboler for å vinne. Du får gevinst gjennom å fylle søylene øverst på skjermen. Det er en søyle for hvert av symbolene, og dersom du klarer å fylle en søyle, vinner du det som står oppgitt under den respektive søylen. Gevinstene er fra 0,2x til 10x innsatsen. Søylene må fylles under samme runde for å gi gevinst. Det er Skillzz Gaming som har utviklet spillet, og her får du en gjennomgang av detaljene.

Klynger samler poeng

Start spillet ved å velge innsatsnivå, fra 0,50 til 100 mynter. Det kan være praktisk å spille med autospinn. Dersom du spiller med vanlige enkeltspinn, må du selv klikke på de ulike klyngene med edelsteiner når de dukker opp. Spiller du med autospinn, gjør spillet alt selv. Det er mulig å velge 75 autospinn. Fin musikk og grafikk gjør det også underholdende å lene seg tilbake og bare se på at spillet gjør jobben selv.

Kall det gjerne et arkadespill, for det er ingen gevinstlinjer. Målet er å ha flere identiske symboler liggende inntil hverandre, i såkalte klynger. Disse symbolene vil i så fall forsvinne, slik at andre symboler overtar plassene deres. Samtidig fylles søylene øverst i spillet. Du fyller 1 felt for hvert symbol. 3 like fyller altså 3 felter, og du må fylle 7 felter for å vinne noe. Dette gjør du ved å få store klynger, eller flere etterfølgende klynger under samme spinn. For når klynger forsvinner, og nye symboler overtar plassene deres, er det selvsagt mulig å danne enda flere klynger. En full søyle utbetaler det som står oppgitt under søylen, og samme søyle kan fylles flere ganger under en runde.

Det er altså ikke mulig å vinne penger med bare 3 like, som i mange spill. Men ikke bli altfor oppgitt dersom du ikke fyller søylene, for alle kombinasjoner av 3 eller flere symboler samler opp nivåpoeng. Og dersom du kommer til 1000 poeng, kommer du til neste nivå. Da kan du gjøre krav på spesialsteinene du har samle inn i løpet av nivået, og de vil bidra til å øke tilbakebetalingen ganske mye.

Spesialsteiner lagres opp

Spesialsteinene er selvsagt ekstra verdifulle, men gevinsten fra disse steinene gjemmes til du har fullført et nivå. Ved å samle 1000 poeng, har du fullført nivået, og da får du utbetalt gevinsten for alle spesialsteiner du har vunnet i løpet av nivået. Så selv om du ikke vinner så mye gjennom å fylle søylene i grunnspillet, kan du likevel ha lagret opp større gevinster underveis, gjennom å sanke spesialsteiner. Det kan virke som om dette innslaget er laget for å få spillerne til å spille mange runder, for hvis du slutter å spille før du fullfører nivået, vil du miste de opplagrede spesialsteingevinstene, og da kan du gå glipp av mange penger. Derfor lønner det seg å ha nok midler til å fullføre nivået, ettersom du jo gjerne vil ha best mulig utbetalingsprosent. Og da må du sørge for å få med deg spesialsteingevinstene. Det er 4 varianter av spesialsteiner, og de har ulik verdi. Du kan samle opp mange identiske steiner i samme nivå. Steinen som kalles mythical gir deg mellom 50x og 100x innsatsen, så her er utbetalingene gode.

Ekstrasjanse og jackpoter

Det tilbys også en ekstrasjanse. Den kan bli aktivert hvis et spinn ikke gir deg noen klynger. Da kan spinnet spilles enda en gang, uten at du betaler for denne ekstrasjansen. Det er et slags gratisspinn, som ikke garanterer gevinst, men som gir deg enda en sjanse.

Jackpotsymbolene kan også samles i klynger, og gjennom å knuse klynger av dem, kan du vinne stort. Toppgevinsten i spillet er 1000x totalinnsatsen.

Hva er bra?

Det er mye bra med Gems Odyssey. For det første deler spillet ut gevinster på en annen måte enn vanlige spilleautomater. Du må fylle søylene før du får penger. Men selv om en søyle ikke fylles, samler du poeng som kan ta deg til neste nivå. Hver gang du runder et nivå, vanker det en større utbetaling, så pass på at du har nok penger til å fullføre nivået du holder på med. Ellers vil du gå glipp av spesialsteingevinstene, som kan være verdt en del. Jackpoten i spillet er 1000x totalinnsatsen. Det anbefales å bruke autospinn. Det er mulig å spille på tradisjonell måte, men da må du klikke på hver klynge for å knuse dem. Under autospinn knuses klyngene automatisk, og det er mye mer lettvint.