Holly Jolly Penguins – pingvinene feirer jul

Du kan skape julestemning hele året med Holly Jolly Penguins spilleautomat fra Microgaming. Spillet handler om pingviner, som kanskje ikke er det typiske juletemaet, men det er god julestemning i spillet, som kom ut før jul i 2017. Du trenger selvsagt ikke å vente til jul for å spille spillet. Det holder at du liker morsomme spill. Med stablede jokere og muligheten til å vinne 80 gratisspinn, kan det virkelig bli julestemning. Selvsagt fungerer spillet like bra på liten skjerm som på stor skjerm.

Skjermbildet viser deg et vinterlig landskap, med en bukt, grantrær og igloer. Nå kan du saktens lure på hva grantrær og pingviner har med hverandre å gjøre, men spilltemaet fungerer helt greit. Julemusikk er selvsagt også med på å skape stemning. I tillegg er hjulene dekorert med julelys og granbar for å understreke at det er jul.

Morsomt kvalitetsspill

Microgaming lager alltid spill av høy kvalitet, og Holly Jolly Penguins er ikke noe unntak. Det er 5×3 symboler og 45 gevinstlinjer. Linjeantallet kan ikke endres, men innsatsen per runde endres lett ved å klikke på innsatsknappene. Spillet koster minimum 0,50 euro per runde, mens toppinnsatsen er 125 euro.

Tre eller flere like langs en gevinstlinje gir utbetaling, forutsatt at det første symbolet er plassert på hjul 1. Jokersymboler kan erstatte resten av symbolene, eller de kan dele ut egne gevinster for to eller flere jokere eter hverandre. Spillets toppgevinst er en indre jackpot, som ikke er progressiv. Du kan også forvente å få mange små og mellomstore gevinster underveis. Med en forventet utbetaling på 96,01 %, ligger spillets RTP i det øvre sjiktet.

Utkledde pingviner

Pingvinene gir deg de mest verdifulle gevinstene. Kortsymboler deler ut lavere beløp. Pingvinene prøver å skape ekstra god julestemning gjennom å kle seg i julekostymer. Den ene har kledd seg i juletredrakt, og en har på seg reinsdyrgevir. Andre pingviner er travelt opptatt med å pynte til jul, og bære på bjeller og juletrepynt. En pingvin er mer opptatt av å leke i snøen enn å hjelpe til. Hvis du danner vinnerkombinasjoner med pingviner, vil symbolene bli animert. Kortsymbolene har blitt pyntet med juletrelys, og passer dermed til temaet.

To ulike jokere kan erstatte pingvinsymboler og kortsymboler. Disse jokerne kommer også stablet, altså flere jokere oppå hverandre på hjulene. Jokerne er to snøkuler. Den ene kulen inneholder en pingvin som synger julesanger, mens den andre kulen inneholder en pingvin med en sukkerstokk. Det er ingen forskjell på hvordan jokerne fungerer, og de kan også bli til egne vinnerrekker, slik at minimum to jokere etter hverandre gir dg gevinst, uten at andre symboler er involvert.

Få fra 5 til 80 gratisspinn

Gratisspinnrunden i spillet utløses av minst tre scattere. Du er ikke garantert maksimalt antall gratisspinn hvis du får tre scattere, for dette avhenger av hvordan scatterne er fordelt på skjermen. Runden begynner med 5, 10 eller 20 gratisspinn, men her kan du vinne flere spinn underveis, og vinne maksimalt 80 spinn etter hverandre.

Minimum tre scattere på skjermen vil alltid gi deg scattergevinst. Scatteren er pingvinene som aker på kjelke. Hvordan scatterne plasserer seg, avgjør antallet gratisrunder som deles ut. Du starter med 5 spinn, men dersom 2 av scatterne plasserer seg på enten hjul 2 eller 3, dobles dette til 10 spinn. Hvis det er to scattere på begge disse hjulene (hjul 2 og 3), firedobles det opprinnelige antallet spinn, slik at du får 20 spinn til å begynne med. Gratisrunden kan gjenutløses av tre eller flere scattere, og det er satt en øvre grense på 80 spinn per runde. Under gratisspinnene endres bakgrunnsbildet, og musikken forandrer seg litt. Dessuten kjører julenissen over skjermen før runden starter, for å understreke juletemaet i spillet.

Pingviner i julen

Pingviner og jul er en litt uvanlig kombinasjon, men selvsagt blir det også feiret jul på Sydpolen, så ikke legg deg for mye opp i denne detaljen. Gled deg heller over spillets gode julestemning, og dette spillet passer faktisk fint hele vinteren. Du kan vinne raust med gratisspinn, ettersom gratisspinnene kan gjenutløses flere ganger. Og spillet har to ulike jokersymboler som erstatter de vanlige symbolene når de viser seg, for å gi deg flere gevinster. Pingvinsymbolene er sjarmerende, og byr på noen morsomme animasjoner når de danner vinnerrekker. Spillets RTP er god. Gratisspinn har sin egen skjerm og litt annen musikk. Toppgevinsten i spillet er 1500 mynter. Toppgevinstens pengeverdi vil avhenge av myntverdien som benyttes når du vinner. Microgaming er kjent for kvalitet, og spillet fungerer like bra på alle skjermstørrelser. Selvsagt kan spillet testes gratis før du bruker penger på det. De 45 linjene gir rikelig med vinnermuligheter per spinn, og innsatsen per runde starter på bare 0,50 euro. Kanskje dette er årets julespill? Eller kanskje du lengter etter snø og kulde på en varm sommerdag. Uansett når du ønsker litt vinterlig underholdning, passer Holly Jolly Penguins fint til formålet.